Skip to: site menu | section menu | main content

Le Tilleul (De Lindebloesem)

Dordogne, Perigord
Nederlands English
Currently viewing: Le Tilleul » Omgeving

Het weer:
Het weer

Omgeving

De boerderij zelf ligt bovenaan een zeer rustig dal waar op uitgekeken wordt. Het dal wordt omsloten door een gebied waar ’s-morgens vroeg herten en zwijnen zich regelmatig aan de bosrand laten zien.

De boerderij bevindt zich in de Perigord streek, in het hart van de Dordogne, midden in het gebied waar de grotten van Lascaux zich bevinden. Deze grotten van Lascaux, waar in 1940 grotschilderingen zijn gevonden, worden gezien als de ”Sixtijnse Kapel van de Paleolitische Kunst”.

Op 5 minuten rijden ligt het mooie stadje Le Bugue aan de rivier de Vezere, waar zich winkeltjes, markten en verschillende heerlijke restaurantjes bevinden.

Eveneens dichtbij liggen de plaatsen Sarlat, Les Eyzies Perigueux Bergerac. Sarlat is ongetwijfeld een van de mooiste middeleeuwse stadjes van Frankrijk, welke rond 850 is ontstaan als een toevluchtsoord in een tijd waarin Vikingboten over de Dordogne voeren.
Voor alle omgeving info: www.tourisme-vezere.com

Activiteiten

Het is een omgeving waar zomers in alle rust veel te doen is. Uitstekend wandelgebied. Voor de rivieren de Vezere en de Dordogne kunnen kanoes worden gehuurd en de getrainde sporter kan er heerlijk Mountainbiken en Fietsen. Eveneens liggen er verschillende prachtige Golfcourses in het gebied.

In Les Eyzies en omgeving kunnen de indrukwekkende Grottekeningen bezocht worden welke door de Cro Magnon mensen zo’n 25.000 jaar geleden gemaakt zijn.

In le Bugue ligt de Gouffre de Proumeyssac, een prachtige druipsteen grot welke jaarlijks meer dan honderd duizend bezoekers trekt. Eveneens ligt er in de omgeving een aquarium, amusementspark oude ambachten etc. Leuk voor kinderen.

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving (max. 30 minuten per auto):
Zwemmen, golf, wandelen, mountainbiken, paardrijden, (zweef)vliegen, tennis

Culinair en wijn

In de nabije omgeving zijn verschillende wijnproeverijen en wijngaarden met wijnen in elke prijsklasse.

De streek heeft een onuitputtelijke rijkdom aan verse producten waar de inwoners terecht trots op zijn. De beroemde foie-gras, magret de canard, truffels walnoten en hiervan bereide artikelen zijn hier voorbeelden van.

Overige opmerkingen

Op 45 minuten rijden ligt het vliegveld van Bergerac.
Vluchten vanuit Nederland via Airport Rotterdam met Transavia.

 

Back to top